Angelique Kerkhof

Sinds 2008 coach en train ik kinderen en ouders. Het interesseert mij waarom mensen en kinderen zich op een bepaalde manier gedragen, terwijl ze soms andere dingen uitstralen of van binnen voelen.

Na ruim 15 jaar in hele diverse functies te hebben gewerkt als kraamverzorgster, boekhouder, gedetacheerd als administratrice en boekhouder bij grote en kleine bedrijven en in de kunst waarbij gebrek aan uitdaging vaak een reden was om weer aan iets nieuws te beginnen ben ik voor mezelf begonnen als gastouder.

Het gastouderschap zorgde ervoor dat ik gezin en werk goed kon combineren. In de opvang kreeg ik steeds vaker met sensitieve kinderen te maken. Dit was de aanleiding om hier meer verdieping in te zoeken, zodat er betere zorg voor deze kinderen is en ik ouders advies kan geven bij hulpvragen.

Ik volgde een cursus bij de Academie voor Counselling & Coaching met als vervolgrichting ‘Kinderen en Jeugd’. Daarnaast hebben de verdiepende cursussen in systemisch werk en hoogsensitiviteit bij kinderen en pubers mijn kennis vergroot. Hierdoor is de mogelijkheid ontstaan om naast individuele coaching ook trainingen in groepsverband aan te bieden.

In deze trainingen zie je dat dynamiek onderling en ieder zijn eigen ervaring helpend is voor de andere kinderen om met hun eigen obstakels om te gaan. Het verbaast me iedere keer weer hoe snel kinderen groeien. Ik geniet ervan hierbij te mogen zijn. Daarnaast doe ik de één op één trajecten met veel plezier. Om op een positieve en oplossingsgerichte manier kinderen hun eigen talenten en kwaliteiten laten ontdekken.

De kwaliteiten die ik gebruik bij de coaching zijn, rust, creativiteit, humor en geduld.

Daarnaast heb ik een partner en een zoon. Om te ontspannen ben ik veel in de natuur, ik roei en wandel graag met de hond.

Waarom de ijsvogel?

In mijn logo heb ik een ijsvogel (kingfisher in het engels) staan. Behalve dat het mij een kick geeft als ik deze prachtige vogel vanuit mijn roeibooit spot, heeft het ook een interessante symboliek.

In de Nederlandse cultuur vinden we de ijsvogel terug als een zinnebeeld van het doorzettingsvermogen en het vertrouwen in een goede afloop ondanks tegenspoed.